Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

The Hives
Det välkända och framgångsrika garagebandet The Hives har fått flera kontrakt för miljontals dollar, spelat med många kända artister och grupper och fått sin musik använd i film- och tv-soundtracks.
De bildades i slutet av 1980 under ett annat namn, men blev The Hives i början av 1990-talet.
Officiella medlemmar i bandet är Pelle Almqvist som sångare, Niklas Almqvist på gitarr och keyboard, Mikael Karlsson på gitarr, Mattias Bernvall på bas och Christian Grahn på slagverk.
The Hives spelade in sin första demo 1994 och fortsatte med att släppa sitt debutalbum, Oh Lord! When? How? 1995.
Albumet tog emot väl och deras andra album, som spelades in 2000, blev en hit i Tyskland, Storbritannien och USA.
Det var det här albumet, Veni Vidi Vicious, tillsammans med ett annat album, som gjorde att de uppmärksammandes av Universal Music.
Universal erbjöd dem ett kontrakt på 50 miljoner dollar, som de accepterade efter en del utmanande förhandlingar med sitt dåvarande skivbolag.
2006 började deras musik vara med i film och tv, och deras sånger har använts i NFL-reklamer, en Nike-reklam och tv-program som Jericho och Burn Notice, samt i filmer som Get Smart, Jumper och Get Him to the Greek.
De har haft möjlighet att arbeta med den hyllade hip-hop-producenten Timbaland och sångarna Cyndi Lauper och Moneybrother.
Deras världsturnéer har gästats av Maroon 5, The Donnas och The Hellacopters.

Comments

Hide