Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Kaknästornet
Kaknästornet ligger på Gärdet i Stockholm och är en del av Stockholms skyline. Med buss 69 tar det bara 15 minuter från T-centralen.
Kaknästornet är hela 155 meter lång (170 meter med masten) och 34 våningar. Kaknästornet började byggas 1963 och invigdes av då-tidens statsminister Olof Palme den 12e maj 1967.
När kaknästornet byggdes så var det först tänkt att tornet skulle vara ett centrum för TV och radio-nätet, men medans byggandet höll på bestämde dom sig för att bygga in en restaurang och utsiktsplats.
För en avgift kan man åka upp med en hiss som går 18 kilometer i timmen till den 30e våningen och se den vackra utsikten över Stockholm.
Från våning 30 kan man gå upp för ett par trappor för att komma till våning 31 där man kommer till en inburad uteplatform med kikare.
På våning 30 finns det även ett kafé och bar som heter skybar som säljer mackor, bakelser, och drickor.
Fönstrena är isolerade med en guldbeläggning som stänger ut 75 procent av solvärmen.
På våning 28 finns det en restaurang som har lunch, middag och brunch, och under julen finns det ett traditionellt julbord och under nyår en nyårssupé.
Våning 28 och 30 kan även hyras som festvåning.
I entrén finns det en souvenirshop som säljer souvenirer och hologram. Väggarna i entrén är utsmyckad av konstnären Walter Bengtsson.
Det spännande konstverket kallas för Spelrum Futurum.
Spelrum Futurum föreställer sändning och mottagning av information.
Den högra sidan är feminin och den vänstra är maskulin.
Det kostar 45 kronor att åka upp som vuxen och 20 kronor för barn. Kaknästornet har den vackraste utsikten över Stockholm.
Man ser även ut till Stockholms skärgård.
Besök kaknästornet för att beundras över Stockholms vackerhet!

Comments

Hide